Thursday , 15 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » Un clujean cere primarului educarea prin constrangere a proprietarilor de caini care nu respecta regulile

Un clujean cere primarului educarea prin constrangere a proprietarilor de caini care nu respecta regulile

Recent, un clujean a sesizat primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu privire la faptul ca stapanii cainilor nu pastreaza curatenia spatiului public, lasand dejectiie patrupezilor in voia sortii. Acesta sfatuieste Primaria sa aplice amenzi drastice si chiar sa ii educe pe proprietari.

imageCetateanul indignat pe comportamentul necivilizat al stapanilor care nu isi curata excrementele propriilor caini, cere printr-o scrisoare adresata primarului, pe binecunoscutul site domnuleprimar.ro, sa ii educe pe acestia prin constrangere, iar mai apoi  indeamna Primaria sa infiinteze patrule speciale care sa urmareasca si sa amendeze drastic acest comportament neadecvat.
“As dori sa stiu de ce nu se poate face educatie proprietarilor de caini , caini ale caror excremente sunt prezente in oras ,centru si in toate cartierele.Si anume educatie prin constrangere,caci de bunavoie si bun simt si respect nu poate fi vorba. De ce nu creati impreuna cu CJ un cadru legal prin care sa infiintati in fiecare cartier o patrula formata din 1 angajat al primariei dvs, 1 jandarm si una bucata aparat fotografiat si una bucata chitantier amenzi.

Acestia nu au altceva de facut decat sa patruleze , sa surprinda cu aparatul foto din dotare stapanii de caini care nu au ridicat excrementele lasate de iubitii lor companioni si sa-i amendeze de exemplu cu 500 lei,va sigur ca dupa popularizarea in mass media a acestor actiuni in max 3 luni vom avea un oras mai curat.

Clujeanul mai este indignat si pe faptul ca proprietarii cainilor agresivi nu isi poarta patrupedele  cu botnite

acelasi lucru pentru nedotarea cainilor agresivi si de talii mari cu botnite, acestia se plimba nestigheriti si neverificati de nimeni, in plus se mai pot verifica si carnetul de sanatate al animalului.Va rog sa-mi spuneti de ce nu se face acest lucru? de ce nu se vrea ?De ce nu se poate? ori s anu-mi spuneti ca trebuie o decizie politica .Pacat de multele realizari vizibile din acest oras ca un asemenea lucru arunca o mare pata asupra cetatenilor si administratorilor acestui oras.”

Reprezentatii municipiului Cluj- Napoca, mentioneaza faptul ca Politia Locala efectueaza astfel de verificari, prin care  identifica stapanii de caini care nu respecte normele si bineinteles ii sanctioneza conform legii.

“Prin verificarile efectuate de Politia Locala, incercam sa identificam stapanii  de caini care nu respecta normele privind plimbarea pe domeniul public a acestor animale. Mentionam faptul ca pe parcursul saptamanii trecute au fost aplicate 9 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regulamentului privind plimbarea cainilor cu stapan.”

Se pare ca aceasta sesizare nu este prima de acest gen; recent o alta clujeanca se plangea Primariei de acesta problema, ba chiar mai mult cerea limitarea accesului cu animale in parcurile din Cluj-Napoca.

 

Ce zice noua lege HCL nr. 354 din anul 2015 mai exact?

Art.5 Accesul cainilor in spatiile publice, mentinerea curateniei si pastrarea linistii si sigurantei publice

Alin. (1) Este permis accesul cu caini pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca cu conditia ca acestia sa fie tinuti in lesa care sa permita controlul cainelui in orice situatie.

Alin. (2) Cainii periculosi sau agresivi vor fi tinuti in lesa si vor purta in mod obligatoriu botnita.

Alin. (3) La iesirea pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj Napoca, detinatorii vor avea asupra lor carnetul de sanatate sau un alt document care atesta efectuarea actiunilor sanitar-veterinare, precum vaccinari, deparazitari, eliberat de un cabinet veterinar autorizat, identificarea si inregistrarea in RECS (original sau copie).

Alin. (4) Este interzis accesul persoanelor insotite de caini in spatiile de joaca pentru copii.

Art. 7 Reglementari generale privind igiena

Alin.(1) Insotitorii de caini au obligatia de a pastra curatenia spatiului public prin colectarea de indata a dejectiilor cainelui insotit; colectarea excrementelor va fi facuta utilizand articole sanitare de tipul pungilor de unica folosinta.

Alin.(2) Pe toata durata plimbarii cainilor in spatiul public, insotitorii vor avea asupra lor pungi in vederea mentinerii curateniei in urma cainelui.

sursa foto: Edinburg News

Un clujean cere primarului educarea prin constrangere a proprietarilor de caini care nu respecta regulile Reviewed by on . Recent, un clujean a sesizat primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu privire la faptul ca stapanii cainilor nu pastreaza curatenia spatiului public, las Recent, un clujean a sesizat primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu privire la faptul ca stapanii cainilor nu pastreaza curatenia spatiului public, las Rating:
scroll to top