Un loc spectaculos din Cluj laudat de presa straina: Uitati de Disneyland!

Salina Turda este din nou lăudată în presa străină, de această dată de publicația britanică Daily Mail. Salina Turda este descrisă ca un “parc tematic incredibil”, unde se află o roată de distracții, un teren de mini-golf și un lac pe care turiștii se pot plimba cu barca, toate aflate la 42 de metri sub pământ.

salina turda 2

„Uitați de Disney! Dacă erați de părere că Disney reprezintă etalonul în materie de parcuri tematice, ar fi bine să vă mai gândiți: o atracție turistică din România, aflată în totalitate sub pământ, pune într-o cu totul altă lumină o zi de distracție alături de familie. Uimitoarea mină de sare a fost transformată într-o atracție care îți taie respirația și care atrage în jur 600.000 de vizitatori pe an”, scrie dailymail.co.uk.

salina turda

În mina Rudolf, una dintre minele de la Salina Turda, se află un teren de mini-golf, piste de bowling, precum și un amfiteatru cu 80 de locuri. Turiștii ajung în mină printr-un „labirint de scări și de lifturi”, iar apoi pot admira stalactitele uimitoare de pe tavan, mai notează sursa citată.

Copiii se pot da într-o roată de bâlci, într-un carusel, sau se pot distra pe terenul de joacă. În Salina Turda, temperatura este constantă la aproximativ 12 grade Celsius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.