Un nou proiect mare la Cluj: Ridicarea unui Centru Internațional de Congrese, Conferințe și Expoziții

Consiliul Judeţean a identificat terenul pe care se va construi Centrul Internaţional. Acesta este întins pe o suprafață de 12 hectare și este situat la ieșirea din municipiul Cluj-Napoca, la strada principală, foarte aproape de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, urmând a avea, totodată, o legătură rapidă atât cu centura ocolitoare cât şi cu autostrada.

Cheltuielile presupuse de viabilizarea terenului în cauză sunt minime, susţine preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, întrucât acesta este perfect plat, iar utilităţile sunt deja disponibile în zonă, regimul de înălţime permis al viitoarelor construcţii fiind de P+4.

Terenul se află în momentul de faţă în administrarea Aeroportului clujean, dar nu este vizat de proiectele de dezvoltare şi extindere a acestuia, proprietar fiind judeţul Cluj, prin Consiliul Judeţean.

În etapa actuală, se ia în calcul posibilitatea ca viitorul Centru să aibă funcţionalităţi multiple, urmând să găzduiască pe lângă spaţiile expoziţionale şi alte facilităţi, respectiv hoteluri, spaţii comerciale etc. În ceea ce priveşte finanţarea realizării acestui obiectiv, se au în vedere mai multe variante, inclusiv ideea unei finanţări, cel puţin parţiale, din fonduri europene.

„Este primul şi, în acelaşi timp, cel mai mare dintre proiectele noi cu care vin în faţa clujenilor. Centrul Internaţional de Congrese, Conferințe și Expoziții va fi cel mai mare din ţară, depăşind ca dimensiuni Romexpo din Bucureşti” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Sursa: Citynews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.