Wednesday , 12 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » Unul dintre cele mai importante proiecte ale municipalitatii este realizarea centurii de sud

Unul dintre cele mai importante proiecte ale municipalitatii este realizarea centurii de sud

May 6, 2016 9:07 am by: A+ / A-

Centura metropolitană și-a făcut loc, pe ultima sută de metri, în Masterplan-ul de Transport, care urmează să ajungă în Parlament pentru a fi aprobat.

centura clujPrimarul Clujului, Emil Boc, spune că dezvoltarea orașului depinde în mare măsură de realizarea șoselei de 38 de kilometri, care ar urma să decongestioneze traficul intens din ”Capitala Transilvaniei”: ”Centura metropolitană este un lucru extrem de important pentru viitorul Clujului. Este, probabil, cel mai important proiect major al Clujului, pentru următorii 4 -5 ani de zile. Mă refer la acea centură care vine de la nodul de autostradă A3, de la Gilău, pe malul Someșului, până la sensul giratoriu de la Cora, după care se face un pasaj suprateran și se unește cu centura de sud a Clujului, de la Bucium, din Mănăștur, de la capătul liniei de tramvai, traversează Calea Turzii prin Făget și iese prin spate pe la Selgros, ajungând la centura Apahida-Vâlcele scrie Citynews.

Sunt 38 de kilometri, cu intrări și ieșiri dinspre centură înspre oraș. Toată zona cartierelor Europa, Bună Ziua, nu va putea fi dezvoltată dacă nu se face această centură. Traficul de tranzit de la intrarea în Cluj-Napoca – sunt 60.000 de mașini care intră și ies zilnic din Cluj – ne va sufoca pe termen scurt și mediu dacă această centură nu se realizează. Și pentru dezvoltarea economică a orașului, și pentru dezvoltarea urbană a orașului, și pentru decongestionarea traficului este, de departe, cel mai important obiectiv”, a declarat Boc la Napoca FM.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale municipalitatii este realizarea centurii de sud Reviewed by on . Centura metropolitană și-a făcut loc, pe ultima sută de metri, în Masterplan-ul de Transport, care urmează să ajungă în Parlament pentru a fi aprobat. Primarul Centura metropolitană și-a făcut loc, pe ultima sută de metri, în Masterplan-ul de Transport, care urmează să ajungă în Parlament pentru a fi aprobat. Primarul Rating: 0
scroll to top