Friday , 18 January 2019

Home » Naţional » Veste bună! Vinerea s-ar putea reduce programul de lucru la şase ore.

Veste bună! Vinerea s-ar putea reduce programul de lucru la şase ore.

May 13, 2016 8:13 am by: A+ / A-

Pe fondul creşterii stresului la locul de muncă, doi parlamentari liberali au depus la Senat o propunere de modificare a Codului Muncii, prin care cer ca numărul de ore de muncă săptămânale să fie redus de la 40 la 38. Mai precis, propun parlamentarii, ziua de vineri să aibă prin lege 6 ore de muncă şi nu 8, ca în prezent.

În proiectul de modificare a Codului Muncii, cei doi parlamentari specifică şi chiar subliniază faptul că scurtarea zilei de muncă să se facă “fără afectarea salarizării aflate în plată”.

În continuare, parlamentarii oferă în expunerea de motive o serie de exemple de state europene care au decis deja reducerea numărului de ore de muncă săptămânale.
untitled2

Mai mult, în documentul în care îşi expun motivele iniţiativei, parlamentarii arată că raportul dintre numărul de angajaţi şi cel al pensionarilor este de aproape unu la unu, dublu faţă de situaţia din 1990.

Parlamentarii propun şi REDUCEREA săptămânii de muncă de la 5 la 4 zile

 

Veste bună! Vinerea s-ar putea reduce programul de lucru la şase ore. Reviewed by on . Pe fondul creşterii stresului la locul de muncă, doi parlamentari liberali au depus la Senat o propunere de modificare a Codului Muncii, prin care cer ca număru Pe fondul creşterii stresului la locul de muncă, doi parlamentari liberali au depus la Senat o propunere de modificare a Codului Muncii, prin care cer ca număru Rating: 0
scroll to top