Thursday , 15 November 2018

Home » Naţional » Vesti bune pentru tineri ! Permisul auto se poate obtine mai repede de 18 ani

Vesti bune pentru tineri ! Permisul auto se poate obtine mai repede de 18 ani

După modelul american sau al unor state din vestul Europei, limita de vârstă pentru obținerea permisului de conducere se va micşora de la 18 la numai 16 ani, însă în anumite condiții stricte conform Observator

permis auto clujmediaConform proiectului de lege, adolescenții care vor dori să devină șoferi vor fi supuși unui examen psihologic mult mai amplu decât cel aplicat în prezent.

O altă condiție ar fi ca tinerii vor putea conduce numai mașini cu motoare ale căror capacitate cilndrică să nu depășească 1.000 de centrimetri cubi, tocmai pentru că astfel de autovehicule nu pot atinge viteze mari.

Mai mult, în primul an de după obținerea permisului de conducere, adolescenții vor putea conduce numai alături de un însoțitor care are permis de conducere de minimum 5 ani.

Totuși, proiectul care ar urma să modifice legislația rutieră va avea nevoie să treacă prin comisiile de specialitate din Parlament, dar și de votul deputaților și al senatorilor.

Vesti bune pentru tineri ! Permisul auto se poate obtine mai repede de 18 ani Reviewed by on . După modelul american sau al unor state din vestul Europei, limita de vârstă pentru obținerea permisului de conducere se va micşora de la 18 la numai 16 ani, în După modelul american sau al unor state din vestul Europei, limita de vârstă pentru obținerea permisului de conducere se va micşora de la 18 la numai 16 ani, în Rating:
scroll to top