Vesti bune, se demoleaza primele garaje de cartier din Cluj-Napoca

După mai bine de 10 ani de promisiuni, se demolează primele garaje de cartier în Cluj-Napoca. Este vorba despre o serie de garaje fără autorizaţie de construire de pe strada Brateş din Mănăştur.

“Au fost trimise somaţii, am dat un termen de trei luni ca aceste garaje să fie ridicate de pe domeniul public, în caz contrar această acţiune va fi făcută pe cale administrativă, iar costurile vor fi suportate de cătrei cei în cauză”, a declarat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj.

De asemenea, Tarcea a spus că vor fi demolate garajele de cartier şi în zonele unde sunt prevăzute parkinguri. “Nu e aşa uşor. Ca să demolăm trebuie să avem ce să punem în loc. În toate zonele unde vom face planuri urbanistice zonale de regenerare urbană vom demola garaje şi vom face parcări la sol.

La trei locuri de parcare vom planta un arbore pentru a creşte calitatea vieţii. Vom analiza foarte atent aceste situaţii pentru că pot să fie 50 de garaje, dar pe locul cărora să nu putem construi parking, însă putem face 70 de locuri de parcare normale”. Peste 70 de astfel de locaţii se află în analiza Primăriei Cluj-Napoca.

Sursa Articol: Cat Costa Clujul

Sursa: Ziua de Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.