Wednesday , 16 January 2019

Home » Din Oraș / Județ » Vezi pe ce loc se claseaza Romania in topul tarilor cu cei mai buni programatori IT

Vezi pe ce loc se claseaza Romania in topul tarilor cu cei mai buni programatori IT

September 2, 2016 7:56 am by: A+ / A-

Daca multi se asteapta ca printre ocupantii primelor locuri sa se numere SUA, care a dat cateva dintre cele mai faimoase nume ale IT-ului, sau India, unde outsourcing-ul aduce multi bani in economie, adevarata surpriza in topul tarilor cu cei mai buni programatori vine de fapt din partea statelor europene, cele doua tari, mai sus mentionate, clasandu-se mult in spatele Romaniei, scrie Startupcafe

top itHackerRank, platforma unde programatori din intreaga lume isi pot testa cunostintele in materie de programare, a publicat recent un studiu bazat pe rezultatele testelor pe care programatorii IT inscrisi pe platforma le sustin periodic. Pentru acest au fost luate in considerare rezultatele a peste 1,5 milioane de programatori care au rezolvat probleme in toate limbajele de programare folosite azi in dezvoltarea de software. (Java, C++, SQL, Python etc)

Pe primul loc in topul tarilor cu cei mai buni programatori se afla China (punctaj maxim: 100), urmata imediat de Rusia (punctaj: 99,9).

Pe urmatoarele locuri s-au clasat: Polonia, Elvetia, Ungaria, Japonia, Taiwan, Franta, Cehia si Italia.

Romania se claseaza pe locul 20, inaintea unor tari precum Statele Unite (locul 28), Marea Britanie (29), Turcia (30) sau India (31).

SUA si India au avut cei mai multi programatori inscrisi in competitie, insa media rezultatelor de la testele rezolvate de ei au fost sub 80 de puncte.

Topul tarilor cu cei mai buni programatori:

top programatori it

Articol: Startupcafe, sursa Hackerrank

Vezi pe ce loc se claseaza Romania in topul tarilor cu cei mai buni programatori IT Reviewed by on . Daca multi se asteapta ca printre ocupantii primelor locuri sa se numere SUA, care a dat cateva dintre cele mai faimoase nume ale IT-ului, sau India, unde outso Daca multi se asteapta ca printre ocupantii primelor locuri sa se numere SUA, care a dat cateva dintre cele mai faimoase nume ale IT-ului, sau India, unde outso Rating: 0
scroll to top