Friday , 19 October 2018

Home » Politică » Victor Ponta la bordul unui avion F16 in cadrul unui exercitiu romano-american derulat la Câmpia Turzii.

Victor Ponta la bordul unui avion F16 in cadrul unui exercitiu romano-american derulat la Câmpia Turzii.

f16Premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, participă, joi, la un exerciţiu româno-american „Dacian Viper 2014“la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii. Victor Ponta se află al bordul unui F16.

Peste 250 de militari americani, cu aeronave F-16, şi circa 200 de militari români, piloţi şi personal tehnic, cu aeronave MiG-21 LanceR de la Baza 71 Aeriană, participă, în perioada 10-17 aprilie, la exerciţiul de pe aerodromul militar de la Câmpia Turzii.

Victor Ponta se află acum la bordul unui F-16, şi va zbura, în calitate de copilot, vreo 40 de minute. La Câmpia Turzii, alături de premier, au venit şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi miniştrii Apărării, Mircea Duşă, şi de Interne, Gabriel Oprea.

Comandantul Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, comandor Marian Petruş, declara, în urmă cu o săptămână, la ceremonia de deschidere a exerciţiului, că vor fi executate misiuni în poligoanele Armatei, dar şi misiuni de poliţie aeriană.

„Exerciţiul este planificat încă de anul trecut, iar la el participă peste 200 de militari români, piloţi şi personal tehnic şi aproximativ 250 de militari ai Forţelor Aeriene ale SUA, de la Baza Aviano din Italia. Un obiectiv important este ca piloţii tineri pe care îi avem în baza de la Câmpia Turzii să înveţe procedurile şi să piloteze, în comun, cu cei americani, avioane F-16, cu dublă comandă, în timp ce piloţii americani se vor antrena pe avioanele noastre MiG 21 LanceR. Vor fi cam 8-10 piloţi români care vor zbura pe avioanele americane şi toţi atâţia americani care vor pilota aeronavele noastre”, a spus comandantul Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, comandor Marian Petruş.

La rândul său, colonelul Christopher Austin, comandantul Escadrilei 510 americană din Aviano, spune aîn urmă cu o săptămână: “Exerciţiul a fost planificat cu un an în urmă şi este un antrenament normal în cadrul NATO. Ne bucurăm să fim la Câmpia Turzii şi să ne pregătim împreună cu prietenii noştri români în creşterea inter-operabilităţii”.

Exerciţiul “Dacian Viper”, care este la a patra ediţie, s-a mai desfăşurat la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii în anii 2006, 2008 şi 2012, având ca principal obiectiv antrenamentul în comun al piloţilor, personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian şi ofiţerilor de stat major în condiţii reale, pentru planificarea şi executarea unor misiuni de zbor în formaţii mixte, dar şi cu echipaje mixte româno-americane. sursa stire: adevarul.ro

Victor Ponta la bordul unui avion F16 in cadrul unui exercitiu romano-american derulat la Câmpia Turzii. Reviewed by on . Premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, participă, joi, la un exerciţiu româno-american „Dacian Viper 2014“la Baza 71 Aeriană Premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, participă, joi, la un exerciţiu româno-american „Dacian Viper 2014“la Baza 71 Aeriană Rating:
scroll to top