Victorie istorică pentru CFR Cluj pe terenul Stelei. Clujenii au câştigat după 60 de ani la Bucureşti, cu tribunele goale

Cristi Bud (C), de la CFR Cluj, se bucura dupa inscrierea unui gol in timpul meciului de fotbal contra echipei Steaua Bucuresti din etapa a IX-a a Ligii 1, disputat pe stadionul Areana Nationala, joi, 22 septembrie 2016. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

“Nu e uşor să joci contra echipelor care vin şi se apără aglomerat în faţa noastră”. Scuza pe care oficialii Stelei o scot în faţă după fiecare meci nereuşit nu mai e deloc valabilă cu CFR Cluj. Din partea a doua a clasamentului, chinuindu-se să elimine handicapul depunctării, jucătorii lui Miriuţă iau Steaua prin surprindere. Joacă sus, pun presiune pe punctele slabe. De fapt, pe punctul slab pe nume Enache, fotbalist pe care Reghecampf ţine cu orice preţ să îl compromită pe un post pe care e evident că nu face faţă. Banda lui e bulevard, Nouvier face spectacol acolo, pasează în faţa porţii şi Bud împinge mingea.

Niţă mai opreşte un şut bun al lui Nascimento până când ai lui îşi revin. Enache demonstrează că ofensiva e punctul lui forte, centrează bine pentru Tănase, iar decarul Stelei îl execută pe Mincă după ce preia, elegant, pe piept. Revenirea vicecampioanei? Pauza vine doar după ce se mai ratează şanse importante de ambele părţi, cu un plus pentru CFR. Chiar e mai bine atunci când adversarul nu se apără?

Brambureala lui Reghecampf

Antrenorul Stelei e într-o perioadă în care fie inventează fotbalul, fie dă dovada nepriceperii. Cale de mijloc nu poate exista, nu atunci când faci mutările tactice pe care el le face. Începe repriza secundă cu Bourceanu pentru a-l urca pe Boldrin, Boldrin care iese şi el imediat pentru ca Jakolis să prindă minute. Croatul prinde minute, iar colegii lui prind curaj pe fondul degrindoladei defensive a Stelei, echipă cu evidente carenţe de comunicare între mijlocaşii centrali şi fundaşi. Sorsa scapă singur cu Niţă, portarul salvează cu o intervenţie miraculoasă, însă nu se mai poate opune după ce acelaşi Sorsa se joacă în apărarea gazdelor şi îi aşează mingea în faţa porţii lui Bud. 1-2 şi ar fi fost rumoare în tribune dacă era o asistenţă demnă de Liga 1.

Steaua rămâne lider în ciuda înfrângerii, prima din sezon, însă are un avantaj de numai trei puncte faţă de CSU Craiova.

Echipele de start

  • Steaua: Niţă – Enache, Tamaş, Toşca, Aganovic (Momcilovic 20)- Moke, Boldrin (Jakolis 54) – Adi Popa, Fl. Tănase, De Amorim (Bourceanu 46) – Golubovic
    Rezerve: Stăncioiu, D. Popescu, Momcilovic, Bourceanu, Achim, Jakolis, Tudorie
  • CFR Cluj: Mincă – Thiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Rus, Sorsa (Tînc 88), Nascimento, Nouvier – Ruiz (Ene 75), Bud (Omrani 70)
    Rezerve: Marc, Tînc, Ene, Pintea, Chiriţă, Neagu, Omrani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.