Thursday , 15 November 2018

Home » Din Oraș / Județ » VIDEO Cluj: Cum s-au adaptat românii la legea antifumat: ”Cine a făcut legea asta s-o respecte el”

VIDEO Cluj: Cum s-au adaptat românii la legea antifumat: ”Cine a făcut legea asta s-o respecte el”

Românii aplică legea antifumat în funcţie de propria nevoie. Dacă pentru nefumători lucrurile sunt clare şi simple – fără nicotină în spaţiile publice – pentru ceilalţi, normele sunt interpretate într-o cheie diferită. Ei au găsit şi o mare “hibă” legii – nu prevede existenţa unor spaţii pentru fumat.

În locurile special amenajate pentru copii găseşti mereu pe cineva care se relaxează pe o bancă, cu câte o ţigară aprinsă. De noua lege nici nu par să fi auzit.

Într-un parc din Cluj-Napoca, de exemplu, între partidele de remi, un grup de pensionari a dezbătut problema. Concluzia: nu poate fi respectată legea antifumat, scrie tvr.

Şi la Sibiu, fumătorii se adaptează cu greu noilor reguli. O femeie şi-a aprins ţigara în parcul Sub Arini, la un pas de un loc de joacă pentru copii.

Noua lege antifumat, intrată în vigoare de la mijlocul lui martie, interzice fumatul în spaţiile publice închise, în locurile de joacă din parcuri, curţile grădiniţelor, şcolilor sau spitalelor. Cei care încalcă legea, pot fi amendaţi şi cu 500 de lei.

 

VIDEO Cluj: Cum s-au adaptat românii la legea antifumat: ”Cine a făcut legea asta s-o respecte el” Reviewed by on . Românii aplică legea antifumat în funcţie de propria nevoie. Dacă pentru nefumători lucrurile sunt clare şi simple - fără nicotină în spaţiile publice - pentru Românii aplică legea antifumat în funcţie de propria nevoie. Dacă pentru nefumători lucrurile sunt clare şi simple - fără nicotină în spaţiile publice - pentru Rating:
scroll to top