Tuesday , 11 December 2018

Home » Din Oraș / Județ » VIDEO: Un satuc clujean face senzatie in randul turistilor europeni! Arata la fel de bine ca pitorestile sate franceze!

VIDEO: Un satuc clujean face senzatie in randul turistilor europeni! Arata la fel de bine ca pitorestile sate franceze!

Cu bani europeni, oamenii din Sancraiu au construit una din cele mai noi destinatii turistice din Romania. Cinci milioane de euro s-au cheltuit pentru infrastructura, amenajarea de pensiuni traditionale si promovare.

bis.sancrai-7Curand, au aparut si rezultatele. Turisti din Ungaria, Italia, Franta sau Danemarca au ales deja micuta localitate drept destinatie de vacanta. Comuna cu 1.800 de locuitori arata la fel de bine ca pitorestile sate franceze, de exemplu.

Conteaza, poate, si un mic amanunt inedit: Sancraiu are propria agentie de turism, iar ofertele localnicilor ajung la toate targurile din tara si din strainatate.

Peisajul poate naste confuzii. Nu ne aflam nici in Franta, nici in Elvetia, nici in Austria. Curatenia surprinzator de vestica e cat se poate de romaneasca. Si n-a fost nevoie de o aglomeratie de intelectuali pentru ca un colt de tarisoara sa respire o gura de aer proaspat si civilizat. Ci de o comuna cu 1.800 de locuitori pusi pe treaba. Suntem la Sancraiu, la 60 de kilometri de Cluj.

In 2007, comuna avea o cu totul alta fata. Se putea ajunge aici doar cu masina de teren. Notiunea de drum macar decent parea rupta dintr-un viitor indepartat. Nici vorba de trotuare, sistem de canalizare, apa sau pur si simplu investitii in estetica localitatii.

Din 2008, lucrurile au inceput sa se schimbe. Edilii au sesizat potentialul turistic al zonei si au cuplat rapid informatiile: aveau nevoie de banii Europei.

Important este si ca lucrurile sa mearga mai departe. A fost amenajata deja o baza sportiva, unde se tin turnee internationale de fotbal pentru copii. Stadionul are pista pentru atletism. Cu un milion de lei, locul in care pasteau vitele in urma cu sase ani s-a schimbat radical.

Cu bani de la Banca Mondiala au mai fost cladite o scoala si un internat pentru pustii care vin din cele cinci sate ce tin de comuna.

Evident, de facut ar mai fi destule, spun edilii. Care vor acum musai sa aiba si centru de informare turistica. Bineinteles, vor apela tot la banii Europei.

 

Sursa: protv

VIDEO: Un satuc clujean face senzatie in randul turistilor europeni! Arata la fel de bine ca pitorestile sate franceze! Reviewed by on . Cu bani europeni, oamenii din Sancraiu au construit una din cele mai noi destinatii turistice din Romania. Cinci milioane de euro s-au cheltuit pentru infrastru Cu bani europeni, oamenii din Sancraiu au construit una din cele mai noi destinatii turistice din Romania. Cinci milioane de euro s-au cheltuit pentru infrastru Rating:
scroll to top