Zeci de amenajări și evenimente vor avea loc pe malurile Someșului!

Weekendul următor (14-15 iulie) aduce la Cluj zeci de evenimente și noi amenajări pe Someș, în cadrul celei de-a patra ediții Someș Delivery.

Evenimentele includ concerte de jazz în parteneriat cu Smida Jazz Festival, DJ sets susținute de Atelier Cafe și Sisters Cafe, ateliere pentru copii alături de MiniREACTOR și Fabrica de Pensule, lectură publică de literatură contemporană alături de Cărturești, proiecții de filme, garage sale, ore de muzică și o sesiune de pictură capoeira cu rezidenții Institutului Francez din Cluj. 

 

Someș Delivery va avea loc în weekend pe malurile Someșului din Parcul Armătura, strada Oașului și are ca temă abordată: Someșul de la firul ierbii. „Am ales în acest an să explorăm de la firul ierbii acest parc, o oază verde uitată de-a lungul Someșului, din două motive.

Primul e legat de faptul că în viitorul nu prea îndepărtat va fi reamenajat de către primărie și acum e un moment bun să-l (re)descoperim prin mijloacele noastre de explorare și să contribuim la o mai bună înțelegere a lui. Al doilea motiv e să-l readucem în atenția clujenilor, fiind situat în afara hărții noastre mentale, prin mici intervenții și animări care cresc pofta de redescoperire a lui”, spune Marius Moga, coordonatorul proiectului.

Someș Delivery e un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca, iar ceastă ediție este organizată împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun. Organizatori: Asociația miniMASS, Fundația Cărturești, Ordinul Arhitecților.

 

Sursa: Cluju.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.