Saturday , 19 January 2019

Home » Evenimente » Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului

Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului

12583686_10205587771635283_1714731619_nAsociația Tineretului ONU din România, filiala Cluj, organizează în parteneriat cu cinema Mărăști o serie de proiecție de filme care are scopul de a marca „Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului”. Evenimentul va avea loc miercuri, pe data de 27 ianuarie, începând cu ora 18:00, clujenii fiind invitați să urmărească filmele Lista lui Schindler și Pianistul, ambele producții cinematografice fiind premiate la Oscar.

Accesul la proiecții este gratuit, iar publicului i se recomandă sosirea la eveniment cu câteva minute înainte de începerea filmului, pentru a se asigura că în sală există locuri disponibile. Între proiecții va exista și o pauză de 15 minute.

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost adoptată la nivel universal la 1 noiembrie în anul 2005, de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite, data aleasă fiind cea la care, în anul 1945, lagărul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat de către armata sovietică.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a subliniat faptul că această zi este una în care trebuie să reconfirmăm angajamentul față de drepturile umane. Acesta a făcut un apel, susținând că trebuie să se treacă dincolo de amintirea victimelor, astfel încât noile generații să cunoască istoria. Totodată, el a indicat că trebuie aplicate lecțiile învățate de pe urma Holocaustului în lumea din prezent, făcând tot ce este posibil ca oamenii să se bucure de protecție și de drepturi, chestiuni pentru care Organizația Națiunilor Unite militează.

La nivelul țării noastre, Comisia Internațională pentru Studierea Holocaustului din România a concluzionat că în România și pe teritoriile aflate sub conducerea acesteia au fost uciși sau au decedat între 280.000 și 380.00 de evrei români și ucraineni.

Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului Reviewed by on . Asociația Tineretului ONU din România, filiala Cluj, organizează în parteneriat cu cinema Mărăști o serie de proiecție de filme care are scopul de a marca „Ziua Asociația Tineretului ONU din România, filiala Cluj, organizează în parteneriat cu cinema Mărăști o serie de proiecție de filme care are scopul de a marca „Ziua Rating:
scroll to top